Samen oefenen en trainen
Met praktische en herkenbare situaties

In de mix van interventies waarmee we de organisatieontwikkeling kunnen versterken, krijgen trainingen en workshops vrijwel altijd een plek. Het betreft vooral kleinschalige bijeenkomsten waarin kennis wordt gedeeld, praktische situaties worden geoefend en draagvlak wordt gecreëerd. Vaak kiezen we voor de vorm van groepscoaching.
Verder is kenmerkend dat deelname nooit gedwongen is, de deelnemers zeer actief betrokken worden zonder kans op “achteroverleungedrag” en we werken aan een duidelijk en voor ieder benoembaar resultaat. De inhoud en aanpak stemmen we altijd af op de doelgroep waar we mee werken.

Diverse soorten trainingen en workshops

Voor productiemedewerkers

1. “Het tankstation”- Het werk als bron van energie.
In deze workshop krijg je met behulp van een aantal oefeningen zicht op je energiebronnen en energievreters in je werk. Door je aandacht te richten op wat energie geeft, verhoog je je werkplezier.
2. “Het podium”- De werkvloer waar je laat zien en horen wat je in huis hebt.
In deze workshop leer je met praktische oefeningen hoe je op een positieve manier zichtbaar bent op je werk. Je leert je kwaliteiten te zien, te gebruiken en te laten zien.
3. “Het netwerk”- Ongekende mogelijkheden om meer te bereiken in werk en privé.
Netwerken is het offline en online leggen en onderhouden van contacten die je verder kunnen helpen in je werk, je carrière en je privéleven. In deze workshop leer je hoe je gebruik kunt maken van je netwerk, het in kaart brengen, contacten leggen en onderhouden.

Intakegesprek

4. “Het werkt anders”- Hoe ga ik om met de veranderingen die op me af komen.
Ga ik achterover leunen of actief mee spelen in de verandering? In deze workshop leer je door middel van een spel hoe jij en je collega’s aankijken tegen veranderingen op je werk, wat het met jullie doet en hoe jullie ermee om gaan. Hierdoor word je je bewust van jouw houding en de houding van je collega’s ten opzichte van veranderingen.
 5.“Het gesprek”- Hoe komt mijn boodschap over?
In deze workshop leer je hoe feedback overkomt en welke gevolgen dit voor de ontvanger heeft. Je leert om feedback te geven en te ontvangen. Daardoor kun je met respect en openheid benoemen wat jij ervaart.

Andere workshops en trainingen

Voor andere vragen en doelgroepen zijn er andere mogelijkheden, vaak ook aangepast aan de bredere aanpak waar de training of workshop deel van uitmaakt. Zo kennen wij bijvoorbeeld ook:

  • Baan verwerven en solliciteren
  • Effectief communiceren
  • Feedback geven en krijgen
  • Voorkom een Burn-out

Erkend door

TMA
Noloc (1)
nip (1)