Met outplacement
de kortste route van werk naar werk

Wordt jouw dienstverband binnenkort beëindigd en moet je op zoek naar een nieuwe baan? Vaak is dit een ingrijpende gebeurtenis. Je moet het werk, dat je vaak met veel plezier hebt gedaan, loslaten. Het kan ook zijn dat een verschil van inzicht of zelfs een conflict aanleiding is voor ontslag. Wil je dit moment aangrijpen om goed na te denken over jouw koers in het vervolg van je loopbaan? Dan is een outplacement van JP Werkrevisie geknipt voor jou. Op basis van een individuele en persoonsgerichte insteek bieden wij de begeleiding die bij jouw persoon en vraagstelling past.

Hoe werkt een outplacementtraject?

Een outplacementtraject bij JP Werkrevisie is er op gericht om jou te begeleiden “van werk naar werk”. Het traject wordt als een concreet plan opgebouwd, zoals:

  • loopbaanoriëntatie,
  • versterking van de sollicitatievaardigheden,
  • actieve ondersteuning bij het benaderen van de arbeidsmarkt
  • eventueel ondersteuning bij het opzetten van je eigen onderneming.

De onderdelen hebben een duidelijk onderling verband, maar kunnen ook los worden ingezet. Jouw wensen en behoeften zijn daarbij leidend.

Een goede klik belangrijk

Voor het slagen van jouw outplacement is “de klik” met jouw coach van groot belang. Wij starten daarom altijd met een vrijblijvend en kosteloos oriënterend gesprek. Tijdens dit gesprek maak je kennis met de beoogde coach en bespreek je jouw wensen en verwachtingen. Er is alle ruimte om je vragen te stellen en als je dat wilt, krijg je naderhand een persoonlijk en op maat gemaakt voorstel van ons. Op basis van het gesprek en het voorstel kun je besluiten of je met ons “in zee” wilt.
Persoonlijke coaching 
Vanuit een oprechte belangstelling voor jou als mens onderzoekt jouw coach wat van belang is door de keuzes die je gaat maken. Soms denk je jezelf al goed te kennen, maar ontdek je gedurende het traject toch dieperliggende nieuwe krachten, onbewuste drijfveren of belemmerende overtuigingen die je kunt overwinnen. Je leert ontdekken wat energie geeft en stimulerend werkt. Door de ontstane situatie te leren accepteren, kun je weer vooruit kijken en op een zelfbewuste manier persoonlijke keuzes maken voor het vervolg van jouw persoonlijke loopbaan.

Zelfanalyse en koers bepalen

Om succesvol een nieuwe baan te kunnen veroveren, moet duidelijk zijn wie je bent, wat je kunt en wat je nodig hebt. Dit is ook de basis voor het maken van goede keuzes en vervolgens voor een zelfbewust optreden. Hiervoor werken wij met een betrouwbare zelfanalyse methodiek, het Loopbaankompas, die is ontwikkeld door JP Werkrevisie in samenwerking met de Rijksuniversiteit Groningen. Met behulp van deze methodiek en tests worden jouw competenties, interesses, kernwaarden en behoeften in beeld gebracht en gekoppeld aan functiemogelijkheden. Het eigen beeld van eigenschappen, vaardigheden en voorkeuren, wordt getoetst en aangescherpt via 360° feedback.

Arbeidsmarktbenadering en jobsearching

Als je weet in welke richting je wilt zoeken, gaat de jobsearcher actief voor jou aan de slag. Onze jobsearchers onderscheiden zich door hun actuele kennis van de arbeidsmarkt, de daarvoor relevante netwerken en een actieve rechtstreekse benadering van relevante werkgevers, opdrachtgevers en relaties. De jobsearcher gaat met én voor jou op zoek naar passende vacatures op basis van jouw zoekprofiel.  De jobsearcher gaat ook actief bedrijven voor jou benaderen met als doel het organiseren van netwerkgesprekken. Je krijgt toegang tot het jobsearch-portaal van JP met daarin onder meer een zeer complete digitale vacaturebank, die diverse sectoren bestrijkt en die dagelijks nauwgezet bijgehouden wordt.
Versterken sollicitatievaardigheden
Jouw “zelfmarketing” wordt versterkt via een pakkende korte presentatie, de zogenaamde “elevator pitch”, een wervend curriculum vitae en een effectieve profielbeschrijving. Je leert hoe jij je aansprekend en overtuigend, maar vooral ook passend kunt presenteren. Het voeren van netwerk- en sollicitatiegesprekken krijgt daarbij ruime aandacht.

Erkend door

TMA
Noloc (1)
oval (1)
nip (1)