Een team bestaat uit individuele teamleden met elk hun eigen gedrag, vaardigheden en overtuigingen. Elk teamlid brengt dan ook zijn eigen kwaliteiten en talenten met zich mee. Een goed communicerend team levert een hogere prestatie dan de som van individuele teamleden. Met ‘TMA voor teams’ krijg je direct inzicht in de talenten en gedragsvoorkeuren van het team de teamleden. De TMA teamanalyse maakt inzichtelijk wat een team motiveert en hoe de talenten van de teamleden zich daartoe verhouden.

Wat is een TMA teamanalyse?

TMA staat voor Talent Motivatie Analyse. Deze teamanalyse laat in één oogopslag zien wat de teamtalenten zijn, o.b.v. van de individuele talenten van de teamleden. De analyse wordt gemaakt op basis van de individuele TMA analyses die ieder teamlid maakt. Je kunt dus ook concreet met de individuele leden uit het team aan de slag. Twee vliegen in één klap!

Door vooraf competenties voor het team te benoemen kun je jouw team ‘matchen’ op een competentieprofiel. Zo kun je met de teamanalyse zien waar het potentieel voor ontwikkeling ligt.

TMA teamanalyse

  • Inzicht: In de aanwezige talenten, valkuilen en knelpunten binnen het team.
  • Balans: Zorg voor een betere balans en performance van het team.
  • Relatie: Verbeter de onderlinge relaties en samenwerking in het team.

Beoordeeld met een 8.9

JP Werkrevisie wordt beoordeeld met een 8.9 op Feedbackcompany!

Hoe gaat de teamanalyse in zijn werk?

Bij de TMA teamanalyse maakt eerst ieder teamlid een individuele talentenanalyse, die persoonlijk wordt besproken met een TMA professional. Ieder teamlid krijgt hiermee inzicht in zijn eigen drijfveren, talenten en aanleg voor een aantal competenties.

Met behulp van de TMA voor Teams wordt vanuit de individuele TMA’s een teamanalyse gegenereerd. In een energieke en pragmatische workshop met het team wordt de analyse besproken. Door gebruik te maken van leuke oefeningen en spelvormen worden de kwaliteiten, verschillen en ontwikkelpunten van het team inzichtelijk en bespreekbaar gemaakt.

TMA teamanalyse

Waar kun je een teamanalyse voor inzetten en wat levert het op?

Een teamanalyse kun je inzetten voor bijvoorbeeld het bepalen van een samenstelling van een team, het selecteren van een nieuw teamlid of het samenvoegen van bestaande teams. Andere redenen voor het uitvoeren van een teamanalyse zijn; inzage in het potentieel van een team, teamontwikkeling en verbetering van onderlinge relaties en samenwerking.

De TMA teamanalyse geeft op een zeer heldere en praktische manier inzicht in:
• De aanwezige talenten binnen je team
• Het potentieel voor geselecteerde teamcompetenties
• Mogelijke “gaps”
• Mogelijke valkuilen en knelpunten
• Voorkeuren voor communicatie en omgeving
• De relatie tussen de talenten van verschillende individuele leden
• Inzicht en bewustwording bij de teamleden, door de vorm en interactie
• Betere balans en performance van het team

Benieuwd naar de mogelijkheden van een TMA teamanalyse voor jouw team? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Wij helpen je graag bij het (laten) maken van een teamanalyse.

TMA talennten DNA

Erkend door

TMA
Noloc (1)
nip (1)