Het is vanaf 1 april 2022 mogelijk subsidie te ontvangen voor loopbaanadvies in de vorm van het STAP-ontwikkeladvies. Je ontvangt dan een gratis ontwikkeladvies t.w.v. € 700,00. Deze subsidie is enkel beschikbaar voor kandidaten met basisonderwijs, vmbo of mbo niveau 1/2. Wil je meer weten over de mogelijkheden van de STAP subsidie en ons loopbaanadvies? Neem vrijblijvend contact met ons op.

Het STAP-ontwikkeladvies

Als onderdeel van de STAP regeling is het vanaf 1 april 2022 mogelijk voor werkenden en werkzoekenden subsidie te ontvangen voor loopbaanadvies. Het STAP-ontwikkeladvies is met name bedoeld voor mensen die weinig bijscholen, weinig scholingsmogelijkheden hebben of het meeste baat hebben bij scholing. Deze subsidie kent als specifieke doelgroep praktische geschoolden met een afgeronde opleiding van maximaal MBO-2.

Wie komt in aanmerking voor gratis loopbaandvies?

Je komt in aanmerking voor een subsidie voor loopbaanadvies (STAP-ontwikkeladvies) wanneer:

 • Je tenminste 18 jaar oud bent
 • Jouw hoogst genoten opleiding is:
  • Basisonderwijs;
  • VMBO;
  • MBO 1 / MBO entree;
  • MBO 2.
Loopbaancoaching Assen

Beoordeeld met een 8.9

JP Werkrevisie wordt beoordeeld met een 8.9 op Feedbackcompany!

JP Werkrevisie, hét kompas voor een nieuwe loopbaankoers

Een wetenschappelijk onderbouwde methode vormt de basis van onze werkwijze.

ONS AANBOD

JP WerkRevisie biedt een loopbaanadviestraject aan dat volledig aansluit bij het Ontwikkeladvies en de bijbehorende subsidieregeling. De kosten bedragen € 700,- incl. BTW en worden volledig vergoed vanuit het subsidiebedrag. De begeleiding door de loopbaancoach biedt jou ondersteuning bij het maken van een passende keuze voor werk en opleiding.

Het traject kan op korte termijn starten; de doorlooptijd vindt in overleg plaats (doorgaans ca. 2 à 3 maanden). De loopbaancoach begeleidt het gehele traject. In het traject wordt de Arbeidsmarktscan ingezet. De Arbeidsmarktscan berekent je huidige en toekomstige kansen op de arbeidsmarkt. Mét de unieke mogelijkheid om je huidige functie te vergelijken met kansrijke alternatieve beroepen. En natuurlijk inclusief een helder en rapport met persoonlijke tips.

Wij ontzorgen je in het gehele subsidietraject. Onze loopbaanadviseurs voldoen aan de gestelde criteria en zijn in het bezit van de vereiste certificeringen. JP Werkrevisie verzorgt verder het gehele proces van het aanvragen van de subsidieaanvragen en het vastleggen van de daarvoor vereiste gegevens.

Inhoud loopbaanadvies vanuit het STAP-budget

Een ontwikkeltraject bij JP Werkrevisie start met een inventariserend gesprek van een uur met één van onze ervaren loopbaancoaches. In dit gesprek wordt de gesteld loopbaanvraag nader uitgediept en verhelderd. De eventuele factoren of omstandigheden die van invloed zijn op de vraagstelling komen aan bod, evenals de planning van het traject.

Na het intakegesprek wordt er een arbeidsmarktscan uitgevoerd. Met de arbeidsscan wordt jouw persoonlijke zoekprofiel gemaakt. Dit profiel wordt gematcht met kansrijke arbeidsmarktopties.

De arbeidsmarktscan geeft een resultaat van kansrijke opties op de arbeidsmarkt (bijvoorbeeld in tekortsectoren). De scan is digitaal en heeft een gebruiksvriendelijke en digitale terugkoppeling.

Het volgende onderdeel van het traject zijn ontwikkeladviesgesprekken. Deze gesprekken hebben als doel:

 • Bewustwording van de eigen situatie en toekomstperspectieven
 • Het ontwikkelen van een persoonsprofiel, waaronder:
  • Competenties
  • Kwaliteiten
  • Vaardigheden
  • Eisen die je stelt aan arbeidsuren, reistijd, locatie e.d.
  • Toekomstoriëntatie, waarbij specifiek aandacht wordt geschonken aan de mogelijkheden voor om- en bijscholing.
  • Advies over financiële, persoonlijke en rechtspositionele consequenties en zicht op instanties of websites waar kennis over deze zaken te vinden is.

Als resultaat van de gesprekken stel je zelf of samen met de loopbaanadviseur een ontwikkelplan op met daarin acties die je op de korte of de lange termijn kan inzetten om je mogelijkheden in het werk en op de arbeidsmarkt te vergroten. Denk hierbij aan de mogelijkheden voor om- of bijscholing. Daarnaast geven wij aan waar je terecht kan om (financiële) ondersteuning te krijgen bij de uitvoering van je ontwikkelplan.

Meer weten?

Wil je meer weten over de mogelijkheden van de STAP-regeling en ons loopbaanadvies? Neem vrijblijvend contact op met ons, bel met 038 452 83 50, mail naar info@jpwerkrevisie.nl of vul het contactformulier in. Wij helpen je graag verder.

 

Vind een professionele loopbaancoach bij jou in de buurt

JP werkrevisie heeft meer dan 35 gesprekslocaties in Nederland. Zo vind je altijd een professionele loopbaancoach bij jou in de buurt. Bekijk ons overzicht.