Outplacement: de kortste route van werk naar werk

Wordt jouw dienstverband op korte termijn beëindigd en moet je op zoek naar een nieuwe baan? Dit is een ingrijpende gebeurtenis in je leven. Maar tegelijkertijd biedt dit ook nieuwe kansen.

Dit is hét moment om de koers van je verdere loopbaan te bepalen. Waar liggen jouw drijfveren daadwerkelijk en wat motiveert je? Een outplacementtraject biedt inzicht in deze vragen. Daarnaast begeleidt outplacementbureau JP werkrevisie je actief naar een nieuw werk, werk waar je blij van wordt.

Wat is outplacement precies?

Outplacement wordt ook wel ontslagbegeleiding genoemd. Wanneer je arbeidsovereenkomst beëindigd wordt of het ernaar uitziet dat je geen (vervangend) werk kan uitvoeren bij je huidige werkgever, wordt outplacement ingezet. Tijdens een traject gaan we opzoek naar ander werk bij een andere werkgever. Dit traject noemen we outplacement.

Outplacementbureau JP werkrevisie Zwolle

Een outplacementtraject bij JP Werkrevisie is er op gericht om jou te begeleiden “van werk naar werk”. Een outplacement bestaat bij JP Werkrevisie uit een geheel van adviezen en activiteiten, gericht op het actief bemiddelen en begeleiden van mensen van werk naar werk. Gedurende dit traject worden verschillende onderdelen inzet. De onderdelen hebben een duidelijk onderling verband, maar kunnen ook los worden ingezet. Wij gaan daarbij altijd uit van het individu: dat is één van onze kernwaarden.

Outplacementbureau JP Werkrevisie

 • Kosteloos oriënterend gesprek in Zwolle.
 • Op maat gemaakt plan van aanpak.
 • Vaste persoonlijk adviseur in Zwolle.
 • Juiste balans tussen mens- en resultaatgerichtheid.
Extern vertrouwenspersoon

Outplacementbureau JP werkrevisie:
Actief bemiddelen en begeleiden van mensen van werk naar werk.

Hoe ziet een outplacementtraject bij JP werkrevisie eruit?

Als persoon ben je het belangrijkste binnen een outplacementtraject. En dat maakt dat ieder outplacementtraject er anders uitziet. Ondanks dat hebben we een vaste werkwijze waarin we opzoek gaan naar de juiste balans tussen mens- en resultaatgerichtheid. Iedere deelnemer wil persoonlijk worden benaderd, maar wil ook een nieuwe baan! We hebben verschillende onderdelen binnen een outplacementtraject. Samen bepalen we welke onderdelen voor jou geschikt zijn.

Stappen outplacement

 • Oriënterend gesprek
 • Plan van aanpak outplacementtraject: optimale mix bepalen tussen jouw wensen en onze professionele inbreng.
 • Zelfanalyse: inzicht krijgen in jouw loopbaanmogelijkheden.
 • Loopbaankompas: definitief bepalen van de richting van jouw loopbaan.
 • Marktoriëntatie
 • Zelfmarketing: hoe goed kan jijzelf verkopen?
 • Jobsearch: onze adviseurs spelen een actieve rol bij het opsporen van vacatures.
 • Begeleiding sollicitatieproces: voorbereiden en nabespreken sollicitatiegesprekken.

Kosten outplacement

De kosten voor een outplacementtraject variëren per persoon. Outplacement is immers maatwerk. De kosten voor een volledig outplacementtraject waarbij alle stappen worden doorlopen, denk hierbij aan outplacement inclusief coaching, loopbaanheroriëntatie, sollicitatietraining en jobsearch kosten tussen de € 3.000,- en € 5.000,- excl. BTW. De looptijd van outplacement varieert van 6 maanden tot een jaar.

Een outplacement is ook mogelijk voor een kortere periode waarbij de kosten uiteraard lager uitvallen. We bepalen dan samen welke onderdelen er in het outplacement aan de orde komen. Wil je meer weten over outplacement of over de kosten voor jouw outplacement? Neem contact op met onze specialisten. Na een oriënterend gesprek kunnen we meer vertellen over de kosten voor outplacement op maat.

Ervaringen

Onze outplacementtrajecten worden beoordeeld met een 8.9 op Feedbackcompany!

Outplacementbureau JP Werkrevisie

 • Meer dan 30 jaar outplacement in Zwolle.
 • Maatwerk en persoonlijke aanpak.
 • Enorme kennis van de arbeidsmarkt in Zwolle.
 • Jobsearching op maat.
 • OVAL Gecertificeerd.

Meer over JP werkrevisie

JP Werkrevisie is het outplacementbureau in Zwolle. Als outplacementbureau begeleiden wij al ruim 30 jaar mensen succesvol van werk naar werk. Als opvolger van outplacementbureau Joosten & Partners hebben wij onze outplacementtrajecten ontwikkeld tot één van onze specialismen. Wij werken met zeer ervaren adviseurs, die de arbeidsmarkt in en rondom Zwolle uitstekend kennen. Hierdoor kunnen wij onze klanten optimaal van dienst zijn. Met onze outplacements scoren wij al vele jaren hoog, zowel wat betreft het aantal succesvolle herplaatsingen als op het gebied van klanttevredenheid.

Outplacement in Zwolle op maat

De individuele wensen van de klant staan bij ons voorop. Daarmee krijgt een outplacementtraject de accenten waardoor persoonlijk maatwerk ontstaat.

Het outplacementbureau Zwolle ”om de hoek

Maatwerk betekent ook dat de klant niet ver hoeft te reizen. Wij zijn met onze hoofdlocatie gevestigd in Zwolle; voor mensen uit Zwolle en omgeving zitten wij als outplacementbureau dus “om de hoek”.

Beëindigingsovereenkomst met outplacement

Een outplacement wordt vaak afgesproken in het kader van een beëindigings- of vaststellingsovereenkomst. Daarvoor kan o.a. de transitievergoeding worden ingezet, die in het kader van de Wet Werk & Zekerheid door de werkgever wordt uitgekeerd.

Een nieuwe start van je loopbaan, starten als zelfstandig ondernemer

Een outplacement is voor sommigen het moment om een al langer gekoesterde wens in vervulling te laten gaan: starten als zelfstandig ondernemer. JP Werkrevisie kan daarbij helpen.

Gratis nazorg 

Na het vinden van nieuw werk houdt onze dienstverlening niet op. Elke deelnemer aan een outplacementtraject kan rekenen op een periode gratis nazorg.

Kwaliteitscertificaat OVAL

JP Werkrevisie Zwolle beschikt over het kwaliteitscertificaat van de Organisatie voor Vitaliteit, Activering en Loopbaanbegeleiding (OVAL) en houdt zich strikt aan de gedragscode. Daarmee heeft u de garantie dat u werkt met een partij die getoetst is op kwaliteit en zich gebonden weet aan strakke richtlijnen.

Erkend door

TMA
Noloc (1)
nip (1)