Outplacement. De kortste route van werk naar werk in Hengelo

Wordt jouw arbeidscontract binnenkort beëindigd? Betekent dat dat je op zoek moet naar een nieuwe baan? Dit is vaak een onzekere en vervelende gebeurtenis. Maar biedt tegelijkertijd ook veel nieuwe kansen.

Dit is hét moment om de koers om van je verdere loopbaan te bepalen. Wat is werk waar je gelukkig van wordt? Wat zijn jouw drijfveren en wat motiveert je? Tijdens een outplacementtraject met JP werkrevisie ga je op zoek naar antwoorden op deze vragen. Samen stellen we een plan op. Een plan om op korte termijn met plezier bij een nieuwe werkgever te werken. Een baan waarin je de juiste balans hebt gevonden. Een baan waar je blij van wordt.

Dit houdt outplacement in

Outplacement wordt ook wel ontslagbegeleiding genoemd. Wanneer je arbeidscontract wordt beëindigd of het ernaar uitziet dat je geen (vervangend) werk kan uitvoeren bij je huidige werkgever, wordt outplacement ingezet. Tijdens een outplacementtraject gaan we opzoek naar ander werk bij een andere werkgever. Dit traject noemen we outplacement.

Outplacementbureau JP werkrevisie Hengelo

Een outplacementtraject bij JP Werkrevisie is er op gericht om jou te begeleiden “van werk naar werk”. Een outplacement bestaat bij JP Werkrevisie uit een geheel van adviezen en activiteiten, gericht op het actief bemiddelen en begeleiden van mensen van werk naar werk. Gedurende dit traject worden verschillende onderdelen inzet. De onderdelen hebben een duidelijk onderling verband, maar kunnen ook los worden ingezet. Wij gaan daarbij altijd uit van het individu: dat is één van onze kernwaarden.

Outplacementbureau JP Werkrevisie

 • Gratis oriënterend gesprek in Hengelo.
 • Ruime ervaring op de arbeidsmarkt in Hengelo.
 • Op maat gemaakt plan van aanpak. Van eenmalige gesprekken tot volledig outplacementtraject.
 • Juiste balans tussen persoonlijke motivatie en professionele kennis.
 • Vaste persoonlijk adviseur in Hengelo.
Extern vertrouwenspersoon

Ons outplacementtraject: de beste mis tussen jouw wensen en onze professionele inbreng.

Hoe ziet een outplacementtraject bij JP werkrevisie eruit?

Bij een outplacementtraject sta jij als persoon centraal, jij bent het belangrijkste binnen het traject. En dat maakt ook dat geen enkel outplacementtraject binnen JP werkrevisie er hetzelfde uitziet. Ondanks dat gebruiken we wel een vaste werkwijze die we hebben ontwikkeld door onze jarenlange ervaring en opgedane kennis. Samen gaan we op zoek naar de juiste balans tussen mens- en resultaatgerichtheid.
Binnen een outplacementtraject hebben we verschillende onderdelen. Samen bepalen we welke onderdelen voor jou geschikt zijn. Onderstaand de stappen van een outplacement binnen JP werkrevisie.

Mogelijke stappen in een outplacementtraject

 • Een eerste gesprek
 • Persoonlijk plan van aanpak: we bepalen de mix tussen jouw wensen en onze professionele inbreng.
 • Analyse: Inzicht krijgen in jouw loopbaanmogelijkheden.
 • Loopbaankompas: bepalen van de richting in jouw loopbaan.
 • Marktoriëntatie: welke functies en werkgevers rondom Hengelo zijn interessant voor jou?
 • Zelfmarketing: hoe goed kan jijzelf verkopen?
 • Jobsearch: onze adviseurs spelen een actieve rol bij het opsporen van vacatures in en rondom Hengelo.
 • Begeleiding sollicitatieproces: voorbereiden en nabespreken sollicitatiegesprekken.

Ons outplacementbureau in Hengelo:

Kosten outplacement

De kosten voor een outplacementtraject variëren per persoon. Outplacement is immers maatwerk. De kosten voor een volledig outplacementtraject waarbij alle stappen worden doorlopen, denk hierbij aan outplacement inclusief coaching, loopbaanheroriëntatie, sollicitatietraining en jobsearch kosten tussen de € 3.000,- en € 5.000,- excl. BTW. De looptijd van outplacement varieert van 6 maanden tot een jaar.
Een outplacement is ook mogelijk voor een kortere periode waarbij de kosten uiteraard lager uitvallen. We bepalen dan samen welke onderdelen er in het outplacement aan de orde komen. Wil je meer weten over outplacement of over de kosten voor jouw outplacement? Neem contact op met onze specialisten. Na een oriënterend gesprek kunnen we meer vertellen over de kosten voor outplacement op maat.

Ervaringen

Onze outplacementtrajecten worden beoordeeld met een 8.9 op Feedbackcompany!

Outplacementbureau JP Werkrevisie

 • Meer dan 30 jaar outplacement in Hengelo.
 • Kennis van de arbeidsmarkt in Hengelo.
 • Jobsearching op maat.
 • OVAL Gecertificeerd.

Meer over outplacement van JP werkrevise

JP Werkrevisie, voorheen Joosten & Partners, is specialist in outplacement in Twente, Wij kunnen intussen bogen op bijna 30 jaar ervaring en die zetten wij graag in om u succesvol van werk naar werk te begeleiden. Onze ervaren adviseurs wonen en werken in de regio, waardoor zij de regionale arbeidsmarkt uitstekend kennen. Daarom boeken wij met onze outplacements al vele jaren mooie cijfers, zowel wat betreft het aantal succesvolle plaatsingen als op het gebied van klanttevredenheid.

Onze outplacements in Twente zijn maatwerk

Wij zijn pas tevreden als ú dat bent. Daarom gaan wij altijd uit van de individuele wensen van de klant en onstaat écht maatwerk.

Ons outplacementbureau zit bij u “om de hoek”

U wilt niet te ver reizen voor uw begeleidingsgesprekken. Daarom zijn wij het outplacementbureau dat gevestigd is “om de hoek”. Wij verwelkomen u graag op onze prima gesprekslocatie in Hengelo. Woont u in één van de andere grotere plaatsen in Twente? Ook daar staan wij u graag te woord.

Afscheid mét outplacement

Een outplacement vloeit vaak voort uit een beëindigings- of vaststellingsovereenkomst. Sinds 1 juli 2015 mag u uw transitievergoeding ervoor gebruiken, Dat is een verstandige keuze: door de begeleiding van een goed outplacementbureau stijgt de kans op het vinden van nieuw en vooral passend werk aanzienlijk.

Collectief van werk naar werk

Groepsgewijze of collectieve Van-werk-naar-werk-projecten doen zich voor als een bedrijf moet afslanken of reorganiseren. In een sociaal plan kan de transitievergoeding ervoor worden geoormerkt. Bij JP Werkrevisie kan de deelnemer óók bij collectieve outplacements rekenen op individueel maatwerk. We gaan er graag over in gesprek met de werkgever en/of de ondernemingsraad.

Zoeken naar een nieuwe baan

Het actief opsporen van vacatures hoort bij het werk van onze adviseurs. Dat houdt meer in dan zoeken op internet of in de klassieke vacaturebronnen. JP Werkrevisie zet gespecialiseerde jobsearchers in, zodra trajecten in de fase zijn beland, waarin actief gezocht wordt naar een nieuwe baan.

Zelfstandig ondernemerschap

Veel mensen denken erover na om een keer te starten als zelfstandig ondernemer. Vaak blijft het daarbij: er is sprake van teveel “beren op de weg”. Een outplacement kan echter het moment zijn om de wens om “zelfstandig te gaan”  werkelijkheid te laten worden. JP Werkrevisie heeft de kennis in huis om uw droom in vervulling te laten gaan.

Gratis nazorg

Na het vinden van nieuw werk stopt onze begeleiding nog niet. Onze dienstverlening voorziet in een periode gratis nazorg.

Het OVAL-logo staat voor kwaliteit

Het kwaliteitscertificaat van de Organisatie voor Vitaliteit, Activering en Loopbaanbegeleiding (OVAL) biedt de klant de zekerheid. JP Werkrevisie bezit het certificaat en houdt zich strikt aan de OVAL-gedragscode. Een veilige gedachte!
Hebt u interesse in een kosteloos en niet-verplichtend oriënterend gesprek? Bel ons: 038-4528350

JP Hengelo begeleidt u graag van werk naar werk

Erkend door

TMA
Noloc (1)
nip (1)