Tweede spoor traject op maat

Begeleiding van binnen naar een plek buiten de organisatie

Wanneer uw medewerker ziek is, zult u in principe moeten zorgen voor re-integratie binnen uw eigen bedrijf. Is deze mogelijkheid beperkt of zelfs uitgesloten? Dan start een tweede spoor traject. In dit geval gaat u, samen met uw medewerker, op zoek naar een passende baan bij een ander bedrijf. Een re-integratie bureau als JP Werkrevisie kan u ondersteunen bij het tweede spoor traject. Wij begeleiden u en uw medewerker met persoonlijke aandacht, zorg en kennis van zaken.

Heeft u behoefte aan een gratis oriënterend gesprek?

Begeleiding bij een tweede spoor traject

Wanneer uw medewerker moet re-integreren bij een ander bedrijf is dit vaak een ingrijpend moment. U verliest een ervaren medewerker en uw medewerker moet het werk loslaten dat vaak met veel plezier is uitgevoerd. JP Werkrevisie begrijpt dit. Daarom is onze begeleiding bij een tweede spoor traject altijd persoonlijk en gestructureerd. Dit maakt de kans op een succesvolle herplaatsing het grootst. JP Werkrevisie is flexibel. Verandert de situatie tijdens een tweede spoor traject? Dan passen wij ons aan en zorgen we dat de begeleiding hier op aansluit.

Voldoen aan de Wet verbetering Poortwachter

Als werkgever bent u verplicht perspectief te bieden op een passend vervolg van de loopbaan. In eerste instantie zal gekeken worden of re-integratie binnen het eigen bedrijf plaats kan vinden. Wanneer dit niet het geval is, zal er over moeten worden gegaan op een re-integratie tweede spoor traject. JP Werkrevisie zorgt ervoor dat u voldoet aan de verplichtingen in het kader van de Wet Verbetering Poortwachter. Denk hierbij aan het evalueren van de voortgang, periodieke voortgangsrapportages en het tijdig signaleren van mogelijke knelpunten.

Re-integratie tweede spoor

Waarom een tweede spoor traject bij JP Werkrevisie?

  • Persoonlijke en individuele benadering
  • Professionele loopbaancoaches
  • Gestructureerde werkwijze
  • Korte communicatielijnen en vaste contactpersonen
  • Voor werkgever én werknemer

Beoordeeld met een 8.9

JP Werkrevisie wordt beoordeeld met een 8.9 op Feedbackcompany!

Tweede spoor traject: begeleiding voor werkgever én werknemer

Een tweede spoor traject is een ingrijpend moment voor zowel werkgever als werknemer. JP Werkrevisie zorgt daarom altijd voor een traject op maat. Werkgevers ondersteunen we bij het bieden van perspectief en het voldoen aan de verplichtingen van de Wet verbetering Poortwachter. De duur en opbouw zijn afhankelijk van de gewenste en nodige ondersteuning. Onze begeleiding bij een tweede spoor traject voor werknemers bestaat uit onderdelen als; loopbaanheroriëntatie, persoonlijke coaching bij opbouw activiteiten, organiseren van een werkervaringsplaats, versterking van sollicitatievaardigheden en ondersteuning bij het benaderen van de arbeidsmarkt.

Snelle en volledige communicatie

Tijdens de begeleiding bij het tweede spoor traject zorgen we voor snelle en volledige communicatie. Zo kunnen we wanneer nodig direct bijsturen en voorkomen we misverstanden. Voordat we starten met het traject gaan we eerst met u in gesprek. We maken dan duidelijke afspraken en zorgen voor een tweede spoor traject op maat. Zowel voor u als uw medewerker.

Professionele loopbaancoaches

JP Werkrevisie biedt professionele begeleiding bij een tweede spoor traject door ervaren loopbaancoaches met aandacht voor het individu. Iedere situatie en elk persoon is immers anders. Wanneer nodig kan er bijvoorbeeld specifieke aandacht worden besteed aan herstel van zelfvertrouwen, verliesverwerking of stressreductie. De onderdelen en duur van het tweede spoor traject is volledig op maat en afhankelijk van de gewenste ondersteuning.