We leven met zijn allen in onzekere tijden, de hele wereld staat op zijn kop door het Corona-virus. Ook voor wat betreft het (toekomstige) werk is er voor de meesten van ons nog veel onduidelijk. Misschien:

  • wordt jouw bedrijf/organisatie extra hard getroffen door deze crisis en staat een faillissement met gedwongen ontslagen al voor de deur.
  • ben je al langere tijd ziek en heeft alle onzekerheid rond je baan je de laatste tijd veel (extra) stress bezorgd en lig je er wakker van.
  • ben je de laatste maanden terwijl je thuis werkte meer gaan nadenken over je huidige baan en stel je jezelf vragen als: Klopt deze functie bij deze organisatie wel bij wie ik ben en wie ik wil zijn?

Als je je baan (dreigt) te verliezen roept dat onzekerheid op. Het kan zelfs leiden tot paniek. De hypotheek of huur moet immers worden betaald. Door die onzekerheid kun je geneigd zijn snel actie te ondernemen en in het wilde weg op van alles te solliciteren. Heel begrijpelijk, maar ook risicovol. Als je niet naar jezelf luistert en een baan aanneemt waar je geen plezier in hebt, gaat dat op termijn ten koste van energie en (werk)geluk. Het kan leiden tot stress en daardoor indirect ook ten koste gaan van bijvoorbeeld je gezin, waar je juist voor wilt zorgen.

Gun jezelf de rust het (dreigende) verlies van baan verwerken en je te heroriënteren op een nieuwe bij jou passende baan. Of je nu manager, zelfstandige, administratief medewerker, docent, verpleegkundige of reisleider bent. Jouw talenten, jouw ervaring staan centraal.

Talent Motivatie Analyse (TMA)

Binnen JP WerkRevisie hebben wij hiervoor de Talent Motivatie Analyse (TMA) geïntroduceerd. De TMA brengt persoonlijke drijfveren en talenten in beeld. Het bijzondere van TMA is dat het ontwikkel- en toekomstgericht is. Het maakt de balans op van dit moment én geeft input om richting te geven aan de werktoekomst. De uitkomsten uit de TMA worden gekoppeld aan functiemogelijkheden.

De inzet van de TMA is bij uitstek geschikt voor deze tijd. De vragenlijst wordt online thuis ingevuld, vervolgens bespreekt één van onze  gecertificeerde coaches de uitkomsten in een persoonlijk face-to-face of online gesprek.

Meer weten over de TMA? Kijk hier voor meer informatie of neem contact met ons op.

De TMA kan ook ingezet worden als start van een persoonlijk en doelgericht outplacement- of re-integratietraject.